ГоловнаСвіт

Кількість жертв пожежі у нічному клубі Бухареста сягнула 43

Стан ще 44 людей - критичний

Кількість жертв пожежі у нічному клубі Бухареста сягнула 43
Взрыв в ночном клубе Colectiv г.Бухарест

У Румунії вранці померли ще двоє постраждалих внаслідок пожежі у нічному клубі Бухареста, таким чином, кількість жертв цієї трагедії зросла до 43 осіб.

Про це повідомляє AFP.

У лікарнях залишаються 103 постраждалих, стан 44 осіб - критичний.

За попередньою версією, причиною пожежі, що сталася 30 жовтня, став феєрверк, запущений під час безкоштовного концерту в підвальному приміщенні нічного клубу. Від нього спалахнули оброблені легкозаймистими матеріалами стеля і стіни, сотні глядачів кинулися до вузького виходу з приміщення, тому що запасні двері, в тому числі і аварійні, були заблоковані. Багато людей загинули в тисняві і від задухи. Власники клубу, а також глава адміністрації одного з секторів Бухареста Крістіан Пієдоне, який видав їм дозвіл, заарештовані.

Трагедія в клубі викликала масові протести в країні - з вівторка щовечора на вулиці столиці та інших великих міст виходять десятки тисяч людей з вимогами покарати винних у трагедії чиновників. Минулої ночі в центрі Бухареста знову зібралося кілька тисяч людей, які вимагали розпуску парламенту, проведення дострокових виборів, боротьби з корупцією, підвищення пенсій і зарплат. Маніфестація пройшла також і в інших містах Румунії. У середу під тиском громадськості прем'єр-міністр країни Віктор Понта пішов у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram