ГоловнаПолітика

Парасюк подумує про свій політичний проект

Себе без команди нардеп у Раді не бачить.

Парасюк подумує про свій політичний проект
Фото: Макс Требухов

"Я серйозно розглядаю початок власного політичного проекту". Таку заяву в інтерв'ю LB.ua зробив народний депутат Володимир Парасюк.

При цьому, за його словами, він розуміє, що в політику потрапив випадково - на хвилі протестів.

"Нас підняв соціальний ліфт, який утворився на Майдані. Хтось скурвився, хтось продався, когось система з'їла, хтось ледар, а хтось залишився вірним своїм ідеям", - зазначив Парасюк.

На цей момент він вивчає подальші шляхи розвитку і не впевнений, що залишиться у Верховній Раді наступного скликання.

"Я не бачу себе у Верховній Раді без команди. Зараз намагаюся визначитися: я буду говорити з якимись політичними силами, які мене і мою невелику команду візьмуть у списки, або просто повернуся в громадський сектор. А може, робитиму якийсь політичний проект", - зазначив Парасюк, однак членів своєї команди називати не став.

При цьому він розповів, що вів переговори з Радикальною партією, "Самопоміччю", Андрієм Білецьким.

"На сьогодні все виглядає дуже мляво, тому що немає предмету розмови, зараз немає бачення виборів. Ближче до того буду визначатися. Однак я готую ґрунт і вже прописав собі певну «дорожню карту». Я точно не буду бігати і просити", - зазначив нардеп.

Свій політичний проект він не має наміру будувати на вождистських засадах.

"Не можу сказати, що вона (власна політична партія, - ред.) одразу буде брати участь у парламентських виборах, і не факт, що вона буде зав'язана на Володимиру Парасюку. Цей проект точно не буде розвиватися на вождистських принципах. Скоро я їду в Канаду - мене запросила українська діаспора. Якщо вони готові фінансувати будь-яке об'єднання, яке буде, наприклад, виховувати певні політичні еліти в Україні, я згоден взятися за це. В Україні поки що не бачу тих, хто міг би фінансувати такий проект", - зазначив Парасюк.

"У світі є парламент, у нас є Верховна Рада. У світі є парламентарії-політики, а в нас є народні депутати Верховної Ради. Однак у майбутньому все зміниться. Але для цього зараз потрібно багато працювати і хотіти щось змінювати. У нас досить професіоналізму, а ось бажання нам не вистачає", - додав також він.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю  "Володимир Парасюк: “Квота на бійки в цьому році закінчилась”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram