ГоловнаПолітика

У поліції відмовилися розкрити деталі операції в Княжичах

Від посад відсторонено 25 поліцейських.

У поліції відмовилися розкрити деталі операції в Княжичах
Вадим Троян
Фото: mvs.gov.ua

В.о. голови Національної поліції Вадим Троян на засіданні парламентського комітету заявив, що не буде доповідати про розслідування трагедії в Княжичах у присутності преси.

Троян запропонував голові комітету Андрію Кожем'якіну вивести представників ЗМІ із засідання, проте той не погодився

на це.

У результаті подробиць операції протягом засідання не розкрили.

Троян на засіданні комітету повідомив, що залучити КОРД до спецоперації в Княжичах наказав начальник київської поліції Андрій Крищенко. Керівника операції він назвати відмовився.

Троян також повідомив, що на цей момент затримано вісьмох

підозрюваних у грабежах. Саме для їх затримання в Княжичах залучали КОРД.

Перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук повідомив, що в рамках розслідування вилучено кулі і зброю, посадові інструкції і план операції. Проведена слідча реконструкція на місці подій. Від посад відсторонено 25 поліцейських.

Троян зазначив, що нікого зі співробітників поліції охорони не відсторонено.

Нагадаємо, що вранці 4 грудня в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників.

Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, який відреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному із сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Банду грабіжників, які втекли з Княжичів, поліція затримала на в'їзді до Києва вранці 4 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram