ГоловнаСвіт

Новопризначений посол США в Україні Йованович мріє про тарілку українських вареників

Відеозвернення Йованович до громадян України, розміщене Посольством США на відеохостингу YouTube.

«Мені випала честь стати новим послом США в Україні. Мені дуже приємно повернутися в Україну - мені дуже подобалося жити і працювати тут, і зараз я з нетерпінням чекаю на можливість, щоб подорожувати і пізнавати всі її куточки, разом зі своє собакою.., зустрітися зі старими друзями і знайти нових. І з'їсти тарілку справжніх українських вареників", - сказав Йованович.

Вона повідомила, що приїде в Київ зі своєю матір'ю: "Я також дуже рада, що моя мама, якій 88 років, приєднається до мене в Києві".

Посол розповіла, що в США здалеку спостерігали за великими досягненнями України за останні два роки. "Але зробити треба ще багато. Я сподіваюся працювати разом з вами, щоб підтримувати суверенну, територіально цілісну, демократичну і квітучу Україну. Слава Україні!»

Як повідомляли раніше, Йованович 24 серпня візьме участь у святкуванні Дня Незалежності України.

Раніше Йованович була головним заступником помічника держсекретаря США у справах Європи і Азії, а також працювала в Україні - близько трьох років (2001-2004) займала посаду заступника американського посла і тимчасового повіреного США в Україні.

18 серпня 2016 року попередній керівник американської дипломатичної місії в Україні Джеффрі Пайєтт після трьох років роботи послом покинув Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram