ГоловнаСвіт

Клімкін поставив українським послам за кордоном три завдання

На думку голови МЗС, наші дипломати можуть внести вирішальний вклад у відновлення суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах.

Клімкін поставив українським послам за кордоном три завдання
Павел Климкин

Голова МЗС України Павло Клімкін поставив українським послам за кордоном три завдання.

Відповідні завдання він перерахував на відкритті ХІІ наради керівників закордонних дипломатичних установ України в понеділок у Києві.

"Місію української дипломатії я визначив би так: представляти. Представляти державу і державні інтереси. У двосторонньому і багатосторонньому форматі. У цьому, здавалося б, немає нічого нового. Але в умовах збройної агресії міжнародна коаліція на підтримку України може зберегти життя наших хлопців на фронті і мирних жителів по всій Україні. І саме дипломати можуть внести вирішальний вклад у відновлення суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах", - заявив він.

"Сприяти. Сприяти реформам в Україні й українському бізнесу на зовнішніх ринках. Ідеться перш за все про стратегічні українські інвестиції за кордон і масштабні проекти. Йдеться і про залучення міжнародних інвестицій з тим, щоб українська економіка була конкурентоспроможною", - наголосив Клімкін.

"Захищати. Захищати українських громадян. Кожен громадянин України повинен бути впевнений, що у важкій ситуації за кордоном він звернеться в наші дипломатичні та консульські установи і відчує себе на українському клаптику землі в будівлі під українським прапором і під захистом українських дипломатів", - підсумував міністр.

Як повідомляли раніше, Клімкін вважає, що на саміті G20 у Китаї обговорюватимуть агресію РФ проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram