ГоловнаСвіт

Тегеран оголосив про відхід Росії з іранської авіабази

Влада Ірану уточнила, що Росія використовувала авіабазу тимчасово до завершення операції.

Тегеран оголосив про відхід Росії з іранської авіабази
Архив
Фото: минобороны.рф

Офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Касемі заявив, що Росія більше не використовує іранську авіабазу Хамадан, з якої завдавали авіаудари по Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на іранське агентство Tasnim.

Влада Ірану уточнює, що Росія використовувала авіабазу тимчасово до завершення операції.

У суботу, 20 серпня, міністр оборони Ірану Хосейн Дехган заявив, що Росія може безстроково використовувати базу Хамадан. Він назвав дії Росії "стратегічною співпрацею", яку підтримує влада Ірану. Разом із тим він висловив своє невдоволення тим, що Росія передчасно повідомила про використання бази. "Росіяни хочуть показати, що вони - суперсила і можуть впливати на обстановку. До того ж їм треба здаватися ефективними в операціях у Сирії, щоб вести переговори з американцями", - заявив Дехган.

З 16 серпня ВКС Росії здійснюють вильоти з авіабази Хамадан для завдання ударів по угрупованнях "Ісламська держава" і "Джебхат Фатах аш-Шам" (раніше - "Фронт ан-Нусра"). В операції проти ісламістів Росія використовувала дальні бомбардувальники Ту-22М3 і фронтові бомбардувальники Су-34.

У Держдепартаменті США вважають, що Росія порушує резолюцію Радбезу ООН від 2015 року. Документ забороняє переміщення бойових літаків до Ірану без дозволу РБ ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram