ГоловнаСвіт

Бразильська поліція вилучила паспорти в олімпійських чиновників з Ірландії

Ірландців, запідозрених у причетності до незаконного продажу квитків, допитають у вівторок.

Бразильська поліція вилучила паспорти в олімпійських чиновників з Ірландії
Фото: твиттер МОК

Бразильська поліція вилучила паспорти у трьох представників Олімпійської ради Ірландії в рамках розслідування випадків незаконного продажу квитків на Ігри в Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомляє BBC.

Паспорти, а також телефони і комп'ютери були вилучені протягом обшуків у неділю у виконавчого директора ради Стівена Мартіна, почесного скарбника Кевіна Кілті і почесного генерального секретаря Дермота Хеніхана.

У неділю суд ухвалив забрати паспорти ще у трьох чиновників Олімпійської ради Ірландії - віце-президента організації Вільяма О'Браєна, особистого асистента президента ради Патріка Хікі - Лінди О'Райлі, а також у другого віце-президента Джона Делейні.

Усіх їх викликали на допит у місцеву поліцейську дільницю у вівторок.

71-річного Хікі, який також був головою Європейських олімпійських комітетів, раніше заарештували у справі про незаконний продаж квитків і утримують у в'язниці суворого режиму в Бразилії. Його адвокати заявляють, що в справі немає доказів провини чиновника. Хікі покинув свої посади, і його обов'язки в Олімпійській раді Ірландії тимчасово виконує О'Браєн, зазначає BBC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram