ГоловнаСвіт

МЗС Філіппін заявило про намір Маніли залишитися в ООН

У Манілі заявили про численні претензії до ООН.

МЗС Філіппін заявило про намір Маніли залишитися в ООН
Филиппины
Фото: http://asiareport.ru

Голова МЗС Філіппін Перфекто Ясай заявив, що Маніла має намір залишитися в ООН, незважаючи на різкі висловлювання президента країни Родріго Дутерте.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами міністра, промова Дутерте "висловлює глибоке розчарування і прикрість", яку Філіппіни відчувають стосовно ООН. "Ми, проте, залишимося членом ООН, незважаючи на наявність у нас численних претензій до цієї міжнародної організації", - запевнив Ясай.

У неділю, 21 серпня, президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що його країна може покинути ООН і запросити Китай і інші країни сформувати нову міжнародну структуру. Так він відреагував на критику уповноважених ООН експертів із прав людини, які закликали Манілу припинити позасудові страти і вбивства, що розгорнулися після виступу Дутерте, котрий обіцяв жорстко покінчити з наркозлочинністю. Всього, за даними правозахисників, загинули близько 900 осіб, які, можливо, пов'язані з наркоторгівлею.

За Дутерте, якого підтримали ліві партії, на виборах у травні проголосували 39% виборців, які повірили в обіцянки покінчити зі злочинністю і наркоторгівлею в країні за півроку. Під час своєї передвиборної кампанії Дутерте оголосив, що буде вбивати наркоторговців і скидати їхні тіла в бухту Маніли. Також він висловився за відновлення смертної кари.

Політика не раз піддавали жорсткій критиці з боку ЗМІ, влади та міждержавних організацій. На початку 2000-х років, будучи мером міста Давао, він підтримав діяльність добровольчих "ескадронів смерті", що розправлялися зі злочинцями, яких не вдавалося притягнути до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram