ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії взяли під варту колектора, який погрожував підірвати дитячий садок

У Росії взяли під варту колектора, який погрожував підірвати дитячий садок
Фото: ru-newz.ru

У Росії взяли під варту затриманого співробітниками Слідчого комітету новосибірського колектора, який погрожував підірвати дитячий садок у Петрозаводську, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням прес-служби Слідкому Росії, за клопотанням слідчого суд обрав щодо обвинуваченого запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 207 КК Росії (свідомо неправдиве повідомлення про акт тероризму), ч. 2 ст. 330 КК Росії (самоуправство).

21 квітня через загрозу вибуху з дитячого закладу було евакуйовано 262 дитини і 46 працівників. Бомбу не знайшли. Той, хто подзвонив із погрозою, назвався колектором і зажадав, щоб одна зі співробітниць погасила заборгованість по кредиту.

З початку 2016 року в багатьох російських містах були зафіксовані випадки самоуправства, погроз і навіть насильства стосовно боржників із боку співробітників колекторських агентств.

У квітні Держдума Росії прийняла в першому читанні закон про діяльність колекторів, що забороняє їм застосовувати фізичну силу і погрожувати її застосуванням, заподіювати шкоду здоров'ю та майну боржників, чинити на них психологічний тиск.

Нагадаємо, колектора, який погрожував підірвати дитячий садок, заарештували наприкінці грудня 2015 року в Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram