ГоловнаСвіт

Екс-посол США в РФ заявив про необхідність приборкати Росію

Макфол звинуватив Росію в анексії Криму та підриві економіки України.

Екс-посол США в РФ заявив про необхідність приборкати Росію
Майкл Макфол

США повинні приборкати Росію і відповісти на її дії.

Про це заявив в інтерв'ю естонській газеті Postimees колишній посол США в РФ Майкл Макфол.

За словами Макфола, дії Росії змусили НАТО протистояти загрозі з її боку.

При цьому він висловив упевненість у законності розширення Альянсу на схід, оскільки Захід, нагадав він, не давав обіцянок не приймати до своїх лав нових членів.

Колишній посол також звинуватив Росію в анексії Криму та підриві економіки України і закликав країни Заходу вжити заходів для протидії цьому. "Америка і Європа зробили важливі кроки, щоб допомогти Україні. (Президент РФ Володимир) Путін сподівається, що демократія в Україні впаде через економічний колапс, і, зі свого боку, робить усе, щоб це сталося якомога швидше. Захід повинен докласти всіх зусиль, щоб цього не сталося", - сказав Макфол.

При цьому дипломат підкреслив, що політика Москви завдала шкоди передусім їй самій. "Я дуже сподіваюся, що в майбутньому російське суспільство усвідомить шкідливість сьогоднішнього зовнішньополітичного курсу", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці травня в НАТО назвали потенційну загрозу з боку РФ "реальною і серйозною". Раніше європейські члени блоку НАТО вперше майже за десятиліття вирішили збільшити видатки на оборону у зв'язку зі зростанням загроз, серед яких - мігрантська криза і російська агресія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram