ГоловнаСвіт

Міністр фінансів ФРН закликав ЄС згуртуватися на зло Путіну

Шойбле розповів британцям, що Росія намагається розділити Європу.

Міністр фінансів ФРН закликав ЄС згуртуватися на зло Путіну
Вольфганг Шойбле
Фото: www.grekomania.ru

Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле висловив упевненість, що Євросоюзу не слід сліпо слухатися російського президента Володимира Путіна, який має на меті послабити Європу.

Про це Шойбле заявив у четвер, 3 березня, виступаючи в Лондонській школі економіки і політичних наук під час свого візиту до Великобританії, повідомляє Reuters.

За словами Шойбле, Путін бачить загрозу в єдиній європейській соціально-демократичній моделі і намагається змусити окремі держави ЄС діяти одна проти одної, відстоюючи свої національні інтереси. Кремль турбує зовсім не розширення Євросоюзу і НАТО, а той факт, що Європа реалізує свою концепцію "м'якої сили" поблизу кордонів з Росією, переконаний німецький міністр. Йдеться про здійснювану європейськими країнами при спілкуванні з державами-партнерами зовнішньополітичну стратегію, базовану на отриманні бажаних результатів шляхом переконання і пробудження симпатії.

"Ось чому (Путін. - Ред.) намагається послабити Європу, розділяючи нас і спонукаючи мислити виключно у вузьких національних рамках. Ми не повинні грати йому на руку", - упевнений Шойбле.

Раніше він активно висловлювався за створення загальноєвропейської армії й наполягав на тому, що криза з мігрантами повинна привести до посилення спільних дій ЄС у кризових регіонах.

Нагадаємо, референдум про вихід Великобританії з Євросоюзу призначено на 23 червня. Рішення, яке цього дня ухвалять британці, буде остаточним, і повторних референдумів проводити не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram