ГоловнаСвіт

Гірничодобувна компанія заплатить $5,1 млрд за збитки від прориву дамби в Бразилії

За оцінками фахівців, для відновлення постраждалої від прориву дамби території знадобиться більше 50 років.

Гірничодобувна компанія заплатить $5,1 млрд за збитки від прориву дамби в Бразилії
Последствия прорыва дамбы в Бразилии
Фото: EPA/UPG

 Відповідальна за прорив дамби на південному сході Бразилії гірничодобувна компанія Samarco і її власники - бразильська Vale і австралійська BHP - погодилися виплатити $5,1 млрд компенсації за збитки, завдані розливом води з відходами металургійної промисловості.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Відповідну угоду в середу від імені уряду Бразилії підписала міністр у справах навколишнього середовища Ізабелла Тейксейра в присутності президента країни Ділми Русеф.

Компенсація буде виплачуватися протягом 15 років.

При цьому в Vale відзначили, що сума в $5,1 млрд не включає в себе компенсацію з окремих цивільних позовів, громадських цивільних позовів і з кримінальних розслідувань.

"Ми вітаємо цю угоду з Samarco в рамках процесу відшкодування шкоди населенню передовсім, а також природоохоронного проекту і відновлення річки Досе", - заявила Русеф.

Нагадаємо, 5 листопада 2015 року потоки води з відходами металургійної промисловості затопили кілька сіл в радіусі 600 кілометрів. 19 людей загинули.

Токсичні відходи потрапили в русло річки Досе - основного джерела прісної води для жителів цього регіону. Фахівці вважають, що для відновлення постраждалої території знадобиться більше 50 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram