ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мусульмани Москви почали збір коштів для батьків убитої дівчинки

Гроші збиратимуть у мечетях і громадах під час п'ятничного намазу

Мусульмани Москви почали збір коштів для батьків убитої дівчинки
Фото: telegraph.co.uk

Духовне управління мусульман Москви оголосило про початок збору коштів для сім'ї чотирирічної дівчинки, в жорстокому вбивстві якої підозрюють її няню Гюльчехру Бобокулову, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Згідно з повідомленням, збір проводитимуть у мечетях і громадах Москви під час п'ятничного намазу, на який сходяться тисячі мусульман. Потім гроші передадуть сім'ї загиблої дівчинки.

Як зазначають, Духовне управління мусульман позиціонує цю акцію як "символ духовного єднання перед лицем горя цілої сім'ї і всього враженого до глибини душі російського суспільства".

В управлінні також висловили жаль у зв'язку з тим, що злочин, який "виходить за всі рамки людської моралі", подають як той, "який зробила людина, котра зараховує себе до ісламського віросповідання".

Громадянку Узбекистану Гюльчехру Бобокулову затримали 29 лютого. її підозрюють у вбивстві своєї чотирирічної вихованки. Слідство вважає, що вона обезголовила дитину, підпалила квартиру і покинула місце злочину. Через годину після підпалу її затримали біля станції метро "Жовтневе поле". Біля входу в метро жінка кричала "Аллах акбар" і погрожувала підірвати себе. В руці у неї була голова дитини.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що няня пояснила вбивство "наказом Аллаха".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram