ГоловнаСвіт

У Сомалі журналіста засудили до смертної кари за сприяння бойовикам у вбивстві своїх колег

З 2007 року в країні було вбито 25 репортерів

У Сомалі журналіста засудили до смертної кари за сприяння бойовикам у вбивстві своїх колег
Фото: EPA/UPG

Військовий суд у Сомалі засудив до смертної кари колишнього журналіста, який сприяв бойовикам ісламістського угруповання "Аль-Шабаб" у вбивстві своїх колег - п'яти журналістів, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Повідомляється, що Хасан Ханафі допомагав бойовикам у період з 2007 по 2011 рік, повідомляючи їм подробиці про кореспондентів.

Під час засідання суддя заявив, що Ханафі зіграв основну роль не тільки в плануванні, а й у вбивствах декількох журналістів. Він дзвонив колишнім колегам і погрожував їм розправою, якщо ті не приєднаються до бойовиків.

Як зазначає Комітет захисту журналістів, у Сомалі з 2007 року було вбито 25 репортерів.

Радикальне ісламістське угруповання "Аш-Шабаб" у Сомалі має тісні зв'язки з терористичною організацією "Аль-Каїда". "Аш-Шабаб" веде збройну боротьбу проти центрального уряду країни і перешкоджає гуманітарній діяльності ООН, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 лютого ісламісти напали на готель у столиці Сомалі Могадішо. В результаті двох сильних вибухів щонайменше дев'ять людей загинули і кілька десятків отримали поранення.

18 лютого під час авіаудару китайських військових на півдні Сомалі був убитий голова розвідки ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" Мохаммед Каратей. Жертвами авіаудару стали ще 10 командирів бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram