ГоловнаСвіт

У Росії крилата ракета влучила в житловий будинок

Обійшлося без жертв.

Під час випробувального пуску на полігоні Ненокса поблизу Сєверодвінська (Архангельська область Росії) нештатно відокремилася частина крилатої ракети і потрапила в житловий будинок.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на Міноборони РФ, крилату ракету, частина якої впала на будинок, випробовувало НВО машинобудування.

«На полігоні Міноборони Росії фахівці промисловості (НВО машинобудування) проводили випробувальну стрілянину крилатою ракетою. Після пуску в результаті нештатної ситуації ракета відхилилася від заданої траєкторії і впала поблизу населеного пункту Ненокса (Архангельська область). На місці падіння ракети працює комісія представників промисловості», - сказали у відомстві.

Фото: http://www.news29.ru/

«У результаті події якихось руйнувань і потерпілих немає», - заявили в Міноборони РФ.

Разом із тим інформагентство «Біломорканал» повідомило, що близько 10:00 за київським часом у триповерховий цегляний житловий будинок, розташований у колишньому селищі Сопка (нині входить до складу села Ненокса), потрапила частина ракети, запущеної з полігону. Як повідомило агентство, було пошкоджено дах і чотири квартири, загоряння оперативно погасили, мешканців будинку евакуювали.

Фото: http://www.news29.ru/

У Неноксі, що на березі Білого моря за 40 кілометрів на захід від Сєверодвінська, розташований Центральний ракетний полігон ВМФ («Дев'ятка» або «Сопка» на військовому жаргоні), створений в 1954 році. На цьому полігоні проходить випробування ракетне озброєння, передане флоту, зокрема стратегічні комплекси балістичних і крилатих ракет, протикорабельні і зенітні ракети.

АТ «Військово-промислова корпорація «Науково-виробниче об'єднання машинобудування», що розташована в підмосковному Реутова, спеціалізується на розробці та виробництві протикорабельних крилатих ракет. Серед найвідоміших зразків розробки НВО машинобудування - ракети П-700 «Граніт», П-800 «Онікс»/«Яхонт», включаючи і спільну російсько-індійську версію цієї ракети під назвою «Брамос», П-1000 «Вулкан» і перспективну гіперзвукову крилату ракету «Циркон».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram