ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голова Сбербанку попередив росіян про початок "менш солодкого" життя

Мінфін РФ планує запровадити режим економії.

Голова Сбербанку попередив росіян про початок "менш солодкого" життя
Герман Греф
Фото: vesti.kz

Із ціною за барель нафти нижче від $50 у Росії почнеться "менш солодке" життя.

Про це попередив президент Сбербанку Герман Греф, повідомляє RNS.

"У нас, у Сбербанку, у тому числі є варіант нашої стійкості, розрахований на 35 доларів за барель, це не базовий варіант, це песимістичний варіант для нас", - заявив він.

Греф також вважає, що дефіцит федерального бюджету буде більшим, ніж запланували (3% ВВП). "Це буде непростий рік, але якоїсь надкритичності, я, чесно кажучи, не бачу", - вважає банкір.

14 грудня вартість еталонної марки нафти Brent опустилася нижче за $37 уперше з 2008 року.

12 грудня міністр фінансів РФ Антон Сілуанов припустив, що вона може подешевшати до $30. "Ціни на нафту ми закладали в бюджет $50 за барель, зараз уже близько $36-37 доларів за барель. Незрозуміло, що буде далі", - зазначив чиновник.

За день до того ЗМІ розкрили подробиці плану Мінфіну РФ про введення режиму економії. Відомство пропонує секвеструвати бюджет на 5%, наростити доходи від приватизації до трильйона рублів і заморозити капітальне будівництво. Антикризові резерви (їхній обсяг - 557 млрд рублів; вони сформовані за рахунок заморозки пенсійних накопичень і зменшення дефіциту 2015 року) запропоновано використовувати тільки в екстрених випадках. План повинен допомогти економіці в разі обвалу нафтових котирувань.

Нагадаємо, раніше 15 грудня повідомляли, що Сбербанк России перейменувався в Сбербанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram