ГоловнаСвіт

Меркель: Шенгенська угода потребує доопрацювання

Від початку 2015 року кордони Євросоюзу перетнули понад 1,2 млн біженців, їхній приплив триває

Меркель: Шенгенська угода потребує доопрацювання
Ангела Меркель
Фото: dyvys.in

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Шенгенська угода потребує доопрацювання, а виконання планів розподілу біженців по країнах Євросоюзу за квотами визначить подальшу долю цієї угоди.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"У нас є Шенгенська угода, і правда в тому, що протягом багатьох років ми довіряли один одному і встановили прикордонний контроль на зовнішніх кордонах Європейського Союзу", - сказала вона.

"І, як це було у ситуації з економічним і валютним союзом, що стосується управління Шенгенською зоною, ми не змогли пройти весь шлях з точки зору політичних рішень", - зазначила канцлер.

Раніше цього року Німеччина вже заявляла, що Шенгенська угода в небезпеці. Цього року Німеччина готується прийняти 800 тис. мігрантів, більш ніж половина з яких прибудуть з Африки та Близького Сходу.

За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, від початку 2015 року кордони Євросоюзу перетнули 1,2 млн біженців.

У вересні 2015 року країни-члени ЄС на підставі квот, що залежать від чисельності населення, території та економічної ситуації в державах, домовилися прийняти біженців із Близького Сходу й Африки. Невдоволення цим рішенням висловила низка країн. Так, уряди Словенії, Словаччини та Угорщини почали встановлювати вздовж своїх кордонів паркани.

Шенгенська зона була створена у березні 1995 року, коли скасували прикордонний контроль на внутрішніх кордонах між сімома державами: Бельгією, Францією, Німеччиною, Люксембургом, Нідерландами, Португалією та Іспанією. Наразі Шенгенська зона складається з 22 держав ЄС, а також Ісландії, Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram