ГоловнаСвіт

Біженці на грецько-македонському кордоні на знак протесту зашили собі роти

Два смертники, які підірвали себе біля стадіону в передмісті Парижа, прибули в ЄС як біженці.

На грецько-македонському кордоні декілька іранських біженців зашили собі роти на знак протесту проти відмови влади Македонії пропустити їх на територію країни.

Про це повідомляє BBC.

На грудях і чолі в них був напис "Справедлива свобода".

Біженці із зашитими ротами на грецько-македонському кордоні
Фото: EPA/UPG
Біженці із зашитими ротами на грецько-македонському кордоні

Загалом сотні мігрантів, які застрягли на кордоні, взяли участь у протестах після того, як Македонія дозволила в'їзд у країну тільки тим, хто може довести, що рятується від війни в Сирії, Іраку й Афганістані. Біженці з Пакистану, Ірану та Бангладеш до їхнього числа не входять і вважаються економічними мігрантами.

Як повідомляє Sky News, один з біженців, 34-річний іранський інженер-електрик Хамід, відповідаючи на запитання журналіста, де він хотів би жити, сказав: "У будь-якій вільній країні. Додому я повернутися не можу, там мене повісять".

20 листопада французькі правоохоронні органи повідомили, що два смертники, які підірвали себе біля стадіону в передмісті Парижа, прибули до Греції 3 жовтня з Туреччини разом із ще 198 біженцями. Про терористів серед біженців повідомляли й раніше. Зокрема у вересні влада Угорщини виявила серед затриманих на кордоні біженців терориста.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, цього року через Середземне море до Європи перебралися понад 440 тис. мігрантів, ще близько 3 тис. загинули в дорозі. При цьому тільки в Грецію щодня прибувають 4 тис. іноземців. ООН прогнозує в найближчі два роки щонайменше 850 тис. переселенців.

У ніч на 14 листопада в Парижі та передмісті Сен-Дені була здійснена серія терактів, жертвами яких стали 130 людей, більш ніж 350 постраждали. Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". 19 листопада під час спецоперації в Сен-Дені ліквідували ймовірного організатора серії атак Абдельхаміда Абауда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram