ГоловнаСвіт

Більшість британців висловилися за вихід зі складу ЄС після терактів у Парижі

Євроскептичні погляди найсильніші серед старших британців

Більшість британців висловилися за вихід зі складу ЄС після терактів у Парижі
Великобритания

Більшість британців (52%) висловилися за вихід Великобританії зі складу Євросоюзу.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного компанією ORB International для The Independent через п'ять днів після терактів у Парижі.

Решта 48% респондентів упевнені, що Великобританії необхідно залишитися частиною ЄС. Загалом в опитуванні взяли участь 2 тис. осіб.

Як повідомляє видання, коли компанія ORB проводила дослідження у червні, липні і вересні, за вихід з Європейського союзу виступили 45% опитаних, проти - 55%.

При цьому опитування показало, що за збереження Великобританії у складі ЄС виступає насамперед молодь віком від 18 до 24 років - 69%. При цьому наголошується, що що вище вік опитаних, то сильніші їхні євроскептичні погляди. Так, 38% опитаних у віці понад 65 років висловлюються за вихід зі складу ЄС.

Крім того, результати опитування свідчать, що найбільшими прихильниками збереження Сполученого Королівства у складі ЄС є жителі Шотландії (60%) та Уельсу (56%).

Референдум про членство Британії в ЄС має відбутися до кінця 2017 року. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон після свого переобрання у травні. Сам він неодноразово заявляв, що все-таки хоче бачити королівство у складі єдиної Європи, але із застереженням, що умови членства необхідно переглянути.

Теракти в Парижі і передмісті було здійснено 13 листопада: три смертники підірвали себе поруч зі стадіоном "Стад де Франс" у Сен-Дені, де грали футбольні збірні Франції та Німеччини, ще один - на бульварі Вольтер. Крім того, бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, терористи також захопили заручників у концертному залі "Батаклан", двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму. Відповідальність за подію узяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram