ГоловнаПолітика

США розпочали навчання української армії

Курс триватиме до березня 2017 року.

У понеділок військові інструктори США, Канади, Великобританії та Литви розпочали програму навчання підрозділів Збройних Сил України.

Урочисте відкриття пройшло у Львівській області на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, повідомляє Міноборони.

Курс навчання триватиме до березня 2017 року. 500 військовослужбовців США, Канади та Литви навчатимуть військовослужбовців п'яти батальйонів окремих механізованих бригад Сухопутних військ ЗС України. Першим почне опановувати навчальну програму 4-й резервний батальйон.

Усі підрозділи, які пройдуть навчання, укомплектовано виключно військовослужбовцями за контрактом.

Тренування пройдуть у п'ять етапів. Програма курсу передбачає навчання тактики, вогневої підготовки, тактичної медицини, організації зв'язку, протидії вибухонебезпечним пристроям, дій в обороні та наступі, проведення рейдових дій тощо.

В урочистій церемонії відкриття навчання взяли участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, командувач Сухопутними військами ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, командувач Об'єднаними операціями ЗС Канади контр-адмірал Пітер Елліс, посол Литви в Україні Марюс Януконіс, радник при Міністерстві оборони і Генштабі з питань реформування Сил спеціальних операцій підполковник Міндаугас Рікашус.

Нагадаємо, військові США протягом квітня-жовтня вчили на Яворівському полігоні у Львівській області три потоки по 300 нацгвардійців (усього 900 бійців). Домовленості про навчання, крім нацгвардійців, ще й військовослужбовців ЗСУ було досягнуто на початку року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram