ГоловнаСвіт

Російська піхота відбила в сирійських повстанців позицію на заході Сирії

Жодне повстанське угруповання поки що не заявило про збройні сутички з російськими військами.

Російська піхота відбила в сирійських повстанців позицію на заході Сирії
Российские военные (Архив)

Російський піхотний батальйон витіснив сирійських повстанців із гірської вершини на північ від портового міста Латакія на заході Сирії.

Про це повідомляє агентство NOW із посиланням на кувейтське видання Al-Rai.

"Уперше російська піхота за підтримки танків і літаків узяла участь у нападі на позиції сирійських опозиційних сил такфіритів у сільській місцевості між Латакією й Ідлібом", - йдеться в повідомленні Al-Rai.

Такфіризм - радикальний напрямок в ісламі. Такфірити практикують політичні вбивства своїх опонентів і вважають, що більшість мусульманських правителів і простих мусульман відійшли від ісламу.

"Стратегічна висота була захоплена без будь-яких травм у лавах сил, що атакували", - розповіло виданню "джерело в сирійському керівництві". За його словами, "військовий маневр, який здійснила російська армія, присутня на сирійській території, вимагав участі піхотного батальйону".

Співрозмовник видання також розповів, що наземній операції російських військ передували "обстріл передової 130-міліметрової артилерії й удари літаків Су-25М по окресленій позиції (повстанців), після чого втрутилася російська піхота і провела операцію захоплення ураженої висоти".

"Бій тривав кілька годин, під час яких стратегічно важливий пік було зачищено, вбито кількох бойовиків різних національностей", - повідомляє кувейтське видання, не уточнюючи, однак, де конкретно проходила військова операція.

Як зазначає NOW, жодне повстанське угруповання поки що не заявляло про збройні сутички з російськими військами в горах на північ від Латакії.

З повідомлення Al-Rai також випливає, що російська армія використовує Сирію як "тренувальний майданчик", щоб випробовувати свої війська і військове устаткування, "які не використовувалися в реальних битвах роками".

За словами співрозмовника кувейтського видання, це свідчить про те, що російська армія готує висококваліфікованих військових шляхом "сутичок із ворогом як перший крок для залучення бойових одиниць у найближчому майбутньому". За словами сирійського джерела Al-Rai, Росія попросила в Дамаска дозволу "перевірити готовність своєї піхоти, яка перебуває в Сирії".

У жовтні The Wall Street Journal повідомляв, що НАТО стало відомо про появу в Сирії російського батальйону з ракетною артилерією і танками.

Російська авіація завдає авіаударів по території Сирії з 30 вересня. При цьому Росія стверджує, що завдає ударів тільки по позиціях "Ісламської держави", проте за цей час РФ не раз викривали в наданні неправдивої інформації про цілі авіаударів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram