ГоловнаСвіт

Російські пілоти написали на бомбах для ІДІЛ "За наших! За Париж!"

Міноборони РФ опублікувало відео бомбардувань у Сирії

Міністерство оборони Російської Федерації опублікувало нове відео бомбардувань у Сирії, на якому записано, як російські льотчики і технічний персонал авіабази Хмеймім пишуть на авіабомбах маркером: "За наших! За Париж!".

Також Міноборони РФ опублікувало відео масованого удару з акваторії Каспійського моря, завданого по Сирії ракетними кораблями Каспійської флотилії 18 крилатими ракетами комплексу "Калібр НК".

Нагадаємо, 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання про надання військової допомоги з боку Башара Асада. Москву звинувачують у використанні авіації проти помірної сирійської опозиції, в результаті чого гинуть також мирні жителі.

Через місяць, 31 жовтня, в Єгипті впав літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" (Metrojet). На його борту були 224 людини, всі вони загинули. Повітряне судно виконувало рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

За даними ФСБ, на борту лайнера вибухнула бомба потужністю до 1 кг у тротиловому еквіваленті.

Президент РФ Володимир Путін наказав продовжити бомбардування в Сирії на знак помсти за A321.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram