ГоловнаСвіт

Путін наказав продовжити бомбардування в Сирії, щоб помститися за A321

Росія знайшла виправдання для військової операції

Путін наказав продовжити бомбардування в Сирії, щоб помститися за A321
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін наказав продовжити бомбардування по терористах у Сирії, щоб помститися за падіння літака A321. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Вбивство наших людей на Синаї - один із найбільш кривавих за кількістю жертв злочинів. І ми не будемо витирати сльози з нашої душі і серця. Це залишиться з нами назавжди. Але це не завадить нам знайти і покарати злочинців. Ми повинні робити це без терміну давності, знати їх усіх поіменно. Ми будемо шукати їх скрізь, де б вони не ховалися. Ми їх знайдемо у будь-якій точці планети і покараємо", - заявив президент РФ після того, як йому доповіли, що літак  підірвали в повітрі.

"Нашу бойову роботу авіації в Сирії слід не просто продовжити. Її треба посилити таким чином, щоб злочинці зрозуміли, що відплата неминуча. Ми будемо діяти згідно зі статтею 51 статуту Організації Об'єднаних Націй, що передбачає право держав на самооборону", - заявив він.

Нагадаємо, 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання про надання військової допомоги з боку Башара Асада. Москву звинувачують у використанні авіації проти поміркованої сирійської опозиції, унаслідок чого гинуть також мирні жителі.

Через місяць, 31 жовтня, в Єгипті впав літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавіа" (Metrojet). На його борту перебували 224 людини, всі вони загинули. Повітряне судно виконувало рейс із Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської та радянської авіації.

За даними ФСБ, на борту лайнера вибухнула бомба потужністю до 1 кг у тротиловому еквіваленті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram