ГоловнаСвіт

Біля берегів Шотландії шукають російський підводний човен

ЗМІ пов'язують появу російської субмарини біля шотландського узбережжя зі спробами вести розвідувальну діяльність

Біля берегів Шотландії шукають російський підводний човен
Архив

Міжнародна військово-пошукова операція почалася біля берегів Шотландії після повідомлень про появу там російського підводного човна.

Про це пише ВВС.

За даними видання, Великобританія відправила в регіон фрегат HMS Sutherland і підводний човен. Також до пошуків залучено патрульну авіацію Франції та Канади, оскільки британські ВВС не мають такого типу літаків.

Telegraph інформує, що французький літак Atlantique 2 веде пошук російського підводного човна у цьому районі вже 10 днів.

Офіційних підтверджень цієї інформації наразі немає. Видання пишуть, що підводний човен бачили на північ від шотландських берегів.

На півночі Шотландії розташована військово-морська база ядерного стримування Клайд, де дислокуються атомні ракетні підводні човни з ракетами Trident. У газеті стверджують, що поява російської субмарини може бути пов'язана зі спробами вести розвідувальну діяльність.

Нагадаємо, у жовтні 2014 року військово-морські сили Швеції заявили, що ведуть пошук іноземного підводного човна у водах Стокгольмського архіпелагу, де раніше помітили ознаки "іноземної підводної діяльності". Операція була масштабною: повітряний простір над частиною архіпелагу закрили, а цивільним судам заборонили наближатися до військових кораблів, задіяних у пошуках, ближче ніж на 10 кілометрів, а в цілому в операції брало участь близько 200 військовослужбовців.

Пошук неупізнаного підводного човна тривав шість днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram