ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд вкотре заборонив "Вікіпедію"

Російському наглядовому відомству знову не сподобалися статті про наркотики.

Роскомнагляд вкотре заборонив "Вікіпедію"
Википедия
Фото: gorod55.ru

Роскомнагляд вніс у реєстр забороненої інформації чотири статті російськомовної "Вікіпедії". Через те, що онлайн-енциклопедія працює на безпечному протоколі HTTPS, обмеження доступу до будь-якої її сторінки може обернутися блокуванням усього ресурсу.

Про це йдеться на сторінці Роскомнагляду у Facebook

За даними самої інтернет-енциклопедії, йдеться про статті MDMA, "Амфетаміни", "Кокаїн", "Метамфетамін". П'ята публікація, про JWH-018, де ФСКН виявила протиправний контент, не була внесена в "чорний список", оскільки заборонену інформацію видалила адміністрація ресурсу, зазначив регулятор.

Список статей надала Федеральна служба контролю за обігом наркотиків Росії (ФСКН), яка визнала наявність в інтернет-енциклопедії забороненої інформації, присвяченої поширеним наркотикам.

18 листопада Роскомнагляд попередив про включення до єдиного реєстру забороненої інформації п'яти сторінок "Вікіпедії", якщо адміністрація інтернет-енциклопедії не відредагує їх відповідно до російського законодавства. Наступного дня "Вікіпедія" завадила активістам "Медіа-гвардії" з "Молодої гвардії" "Єдиної Росії", які намагалися виправити зазначені статті про наркотики на ресурсі. За словами активістів, адміністрація інтернет-енциклопедії заблокувала їх із формулюванням "за вандалізм".

Нагадаємо, в серпні "Вікіпедія "відмовилася видалити статтю про наркотики на вимогу Роскомнагляду, після чого була заблокована. Згодом статтю про наркотики відредагували, а блокування зняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram