ГоловнаСвіт

МЗС РФ порадило росіянам готуватися до подальшого посилення санкцій

Заступник голови російського МЗС стверджує, що санкції покликані підірвати міць Росії

МЗС РФ порадило росіянам готуватися до подальшого посилення санкцій
Рябков

Санкції проти Росії посилюватимуться, незалежно від ситуації на Донбасі.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, виступаючи на збройовій виставці Росії Зброя Експо в Нижньому Тагілі, інформує РИА Новости.

"Ми думаємо, що незалежно від того, що відбувається у Донбасі, нам слід очікувати додаткового санкційного тиску", - сказав він. Рябков підкреслив, що "бажаного ефекту вони (ті, хто вводять санкції - ред.) не досягнули". "Доводиться шкодувати, що і в США досі цю істину не засвоїли", - зазначив заступник міністра.

Рябков підкреслив, що за санкційним тиском стоїть спроба "підірвати можливості нашого оборонно-промислового комплексу, ускладнити вирішення завдань забезпечення нашої безпеки, виконання експортних контрактів". Також, за словами заступника міністра, нові обмеження спрямовані на загострення політичних відносин з Москвою.

Дипломат зазначив також, що він відкидає спроби американської сторони пов'язати санкції щодо "Рособоронекспорту" і РСК "МіГ" з законом про нерозповсюдження ядерної зброї щодо Ірану, КНДР і Сирії. "Я категорично заперечую такого роду зв'язки, вони зловмисні, надумані, притягнуті за вуха", - підкреслив Рябков, додавши, що Росія "приєдналася до всіх основних міжнародних документів у цій сфері" і неухильно їх дотримується.

У свою чергу заступник гендиректора "Рособоронекспорту" Сергій Гореславський підкреслив, що план поставок озброєння у 2015 році виконується згідно з графіком і буде реалізований. За словами Гореславського, санкції тільки "додали адреналіну в діяльність "Рособоронекспорту".

Санкції проти російських компаній, які підозрюють у порушенні американського закону про нерозповсюдження ядерної зброї, ввели 2 вересня. У стоп-лист увійшли тульське КБ приладобудування, новосибірський виробник приладів нічного бачення і електронно-оптичних перетворювачів "Катод", Реутовська НВО машинобудування, "Рособоронекспорт", "МіГ", а також низка компаній з Ірану, Китаю, КНДР, ОАЕ, Сирії, Судану і Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram