ГоловнаСвіт

Турецькі війська проводять військову операцію на території Іраку

Турецькі війська перетнули кордон Іраку вперше з 2011 року.

Турецькі війська проводять військову операцію на території Іраку
Турецкие солдаты
Фото: EPA/UPG

Турецькі сухопутні війська перетнули кордон Іраку вперше з 2011 року, провівши короткострокову операцію із затримання бойовиків "Робітничої партії Курдистану" (РПК).

Про це повідомляє Associated Press.

Скільки турецьких військових задіяно в операції і як довго вона може протривати, в Анкарі не уточнили. При цьому, за інформацією агентства, йтися може про два батальйони.

Раніше у вівторок у турецькій провінції Иґдир на сході країни підірвався автобус, в якому поліцейські їхали до прикордонного поста Ділуджу. В результаті загинули, за останніми даними, 14 правоохоронців. Влада Туреччини підозрює в організації нападу курдських бойовиків.

За кілька днів до цього бойовики РПК підірвали в провінції Мардін неподалік від кордону з Сирією бронеавтомобіль, в якому були четверо турецьких офіцерів. Всі вони загинули.

Відносини між РПК і Туреччиною різко загострилися після теракту в місті Суруч 20 липня, коли загинули 32 людини, переважно курди. Бійці РПК звинуватили турецьку владу в пособництві ісламістам. З 24 липня ВПС Туреччини почали завдавати удари по позиціях РПК на півночі Іраку. За даними державних ЗМІ, з моменту початку операції турецьким військам вдалося знищити близько 900 курдських радикалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram