ГоловнаСвіт

Лідера російських націоналістів звинуватили в підготовці перевороту в Казахстані

Спочатку націоналіста звинувачували у розкраданні коштів казахстанського "БТА-Банку"

Лідера російських націоналістів звинуватили в підготовці перевороту в Казахстані
Александр Поткин
Фото: Wikipedia

Одного з лідерів націоналістичного руху "Русские" Олександра Поткіна звинуватили у створенні екстремістської спільноти, яка хотіло повалити режим президента Нурсултана Назарбаєва у Казахстані.

Про це повідомляє "Медиазона".

"За версією слідства він створив екстремістську спільноту з представників Росії та Казахстану. Ця спільнота ставила собі за мету повалення режиму Назарбаєва", - розповів "Медиазоне" адвокат Поткіна Іван Миронов.

Розслідування кримінальної справи щодо лідера "Русских" завершено. Адвокат уточнив, що в остаточній редакції його підзахисного звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, створенні екстремістської спільноти, публічних закликах до екстремізму та легалізації грошей (статті 282, 280, 280.1 і 174 КК РФ).

У жовтня 2014 року Поткіна затримали у справі про розкрадання коштів казахстанського "БТА-Банку". Йому висунули звинувачення в легалізації коштів (частина 4 статті 174 КК РФ).

Згодом щодо Поткіна порушили кримінальну справу в Казахстані - його звинуватили в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. До 15 жовтня 2015 року Поткін перебуває під арештом за санкцією Хамовницького суду Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram