ГоловнаСвіт

Росія відкинула "голландську версію" падіння малайзійського "Боїнга"

Росавіація далі наполягає на невинуватості донбаських бойовиків

Росія відкинула "голландську версію" падіння малайзійського "Боїнга"
Архив
Фото: EPA/UPG

Росія спростувала висновки голландських експертів, які розслідують причини аварії малайзійського "Боїнга" в Україні у 2014 році.

Про це пише РБК

На прес-конференції Росавіації заступник глави відомства Олег Сторчевой сказав, що, якби літак дійсно збили з землі з міста Сніжне (його контролювали бойовики), то радари зафіксували б пуск ракети.

За його словами, не варто також виключати і того, що "Боїнг" могли збити ракетою класу "повітря-повітря". Таку ж версію раніше озвучив Слідком РФ.

Також, за словами заступника голови Росавіації, тільки Росія оприлюднила свої дані з розслідування катастрофи літака. Немає документів від України, також немає супутникових знімків від США.

Раніше 16 липня президент РФ Володимир Путін особисто виступив проти створення міжнародного трибуналу щодо "Боїнга".

Напередодні телеканал CNN опублікував частину доповіді про розслідування уряду Нідерландів. Голландські експерти дійшли висновку, що літак збили ракетою класу "земля-повітря" з "Бука". Ракету запустили з підконтрольного сепаратистам населеного пункту. Малайзійський "Боїнг-777", що вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур, збили у Донецькій області України 17 липня 2014 року в розпал боїв між українськими військовими і бойовиками із самопроголошених "народних республік".

Жертвами аварії стали всі 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Серед загиблих були громадяни десятьох держав, більшість із яких - 193 особи - піддані Нідерландів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram