ГоловнаСвіт

Путін пояснив Рютте, чому виступає проти трибуналу щодо збитого "Боїнга"

Президент РФ заявив про неприпустимість "вкидань" у ЗМІ версій причин катастрофи, що мають "відверто політизований характер"

Путін пояснив Рютте, чому виступає проти трибуналу щодо збитого "Боїнга"
Путин

Президент Росії Володимир Путін у розмові з прем'єром Нідерландів Марком Рютте роз'яснив позицію РФ про передчасність ініціативи зі встановлення трибуналу щодо катастрофи малайзійського Boeing.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

За словами Путіна, "для ухвалення рішення про судові механізми і притягнення до покарання винних у цьому злочині необхідна активна робота із завершення міжнародного розслідування, яке мусить бути ретельним і об'єктивним, мати незалежний і всебічний характер - у повній відповідності з положеннями резолюції 2166 Ради Безпеки ООН, ухваленої 21 липня 2014 року за ініціативою Росії".

При цьому Путін заявив про неприпустимість "вкидань" у ЗМІ версій причин катастрофи, що мають "відверто політизований характер".

Зазначимо, що 13 липня російська "Новая газета" визнала причетність РФ до падіння рейсу MH17.

Росія неодноразово виступала проти створення трибуналу для кримінального переслідування винних у катастрофі на Донбасі літака Boeing 777 "Малазійських авіаліній", що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Нагадаємо, напередодні Радбез ООН погодив статут трибуналу щодо МН17.

Крім того, телекомпанія CNN з посиланням на власні джерела повідомила, що у попередньому звіті нідерландської комісії йдеться, що "Боїнг-777" збили проросійські бойовики. Співрозмовник CNN розповів, що у доповіді повідомляються координати точки, звідки випустили ракету, яка збила літак, і зазначається, що в день авіакатастрофи цю територію контролювали сепаратисти. За словами іншого джерела, знайомого з перебігом розслідування, доповідь також містить інформацію про точну модель ракети і траєкторію її польоту.

Через кілька годин після публікації CNN представник Слідчого комітету Володимир Маркін вкотре заявив, що російські слідчі пріоритетною вважають версію, за якою рейс MH17 збила ракета "повітря-повітря".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram