ГоловнаПолітика

Рада закликала ООН підтримати створення міжнародного трибуналу щодо МH17

Депутати просять забезпечити реалізацію принципів невідворотності покарання

Рада закликала ООН підтримати створення міжнародного трибуналу щодо МH17

Верховна Рада просить Організацію Об'єднаних Націй і парламенти країн світу створити міжнародний трибунал для розслідування катастрофи літака Malaysia Airlines, збитого 17 липня 2014 року в Донецькій області.

За ухвалення проекту постанови №2350а проголосували 248 депутатів при мінімально необхідних 226.

Зокрема у своєму зверненні депутати просять не допустити безкарності винних у злочині, пов'язаному з катастрофою літака малайзійської авіакомпанії, і забезпечити реалізацію принципів невідворотності покарання. А також - підтримати рішення створення міжнародного трибуналу для судового встановлення винних та притягнення осіб, винних у цьому злочині.

Уже п'ять країн (Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна) звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням створити міжнародний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака Malaysia Airlines.

Відзначимо, що Росія має право вето в Радбезі ООН і її дипломати неодноразово виступали проти створення такого трибуналу.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України. На його борту були 298 чоловік, всі вони загинули. Згідно з основною версією слідства, літак був збитий бойовиками з ЗРК "Бук", доставленого з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram