ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Bloomberg: статистика вказує на колапс споживчої економіки в Росії

Аналітики зазначають, що економіка РФ перебудовується в напрямку промисловості військово-оборонного сектору коштом споживачів

Bloomberg: статистика вказує на колапс споживчої економіки в Росії
Архив
Фото: EPA/UPG

За підсумками червня реальні доходи громадян Росії падають восьмий місяць поспіль. Падіння, як випливає з медіанного прогнозу 19 експертів, складе майже 9% на рік.

Як повідомляє Bloomberg, за показниками майже рекордного падіння купівельної спроможності стоїть глибоке зрушення в пріоритетах держави, яке може на багато років змінити обличчя російської економіки.

"Коли пил від споживчого колапсу осяде, стане зрозуміло, що зростання економіки вже не може спиратися на споживчий попит", - зазначає агентство.

Абсолютний антирекорд за останні п'ятнадцять років очікується в питанні про реальні доходи жителів Росії, що призведе до подальшого падіння обсягів роздрібних продажів, підкреслює агентство.

Крім того, зазначають аналітики американського агентства, економіка Росії перебудовується в напрямку промисловості військово-оборонного сектору коштом споживачів, і цей зсув також негативно позначився на споживчому попиті і обсягах продажів роздрібного ринку.

Експерти Bloomberg також звертають увагу на те, що рубль став найгіршою валютою 2014 року, продемонструвавши падіння, порівнянне з девальвацією 1998 року. Наголошується, що російська грошова одиниця знаходиться під потужним тиском і посідає друге місце серед найгірших валют світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram