ГоловнаСвіт

ХАМАС запропонував Ізраїлю вибір між припиненням блокади і війною

Ізраїльсько-палестинське перемир'я триває вже четвертий день

ХАМАС запропонував Ізраїлю вибір між припиненням блокади і війною
Фото: www.ria.ru

Один з лідерів палестинського руху ХАМАС Осама Хамдан попередив Ізраїль про те, що якщо він не врахує умови, які висуває ця організація, то ізраїльтян очікують затяжні бойові дії.

"Ізраїль повинен прийняти вимоги палестинського народу або приготуватися до тривалої війни", - написав Хамдан на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначає агентство Рейтер, раніше один з лідерів ХАМАС Ісмаїл Ханія в телезверненні висунув дві умови закінчення конфлікту між Ізраїлем і Палестиною: припинення економічної блокади сектору Гази, а також зняття обмежень, що перешкоджають переміщенню 1,8 мільйона жителів регіону.

Увечері 13 серпня Ізраїль і палестинці за посередництва Єгипту домовилися про чергове перемир’я. Цього разу на п'ять діб. Однак сторонам не вдалося досягти головної мети переговорів - довгострокової мирної угоди. Представники ХАМАС не беруть участі в переговорному процесі в Каїрі, оскільки Ізраїль вважає організацію терористичною.

Військова операція "Незламна скеля", яку Ізраїль почав у секторі Гази 7 липня, забрала життя майже 1,9 тисячі палестинців і близько 70 ізраїльтян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram