ГоловнаСвіт

Китайський флот наблизився до територіальних вод Японії

Вашингтон і Токіо проведуть спільні військові навчання.

Китайський флот наблизився до територіальних вод Японії
архивное фото
Фото: http://www.webtelek.com

Міністерство оборони Японії заявило про те, що неподалік від японських територіальних вод помічено китайські військові кораблі, повідомляє агентство AFP.

За даними японської влади, серед військових кораблів, які у вівторок вранці перебували за 49 кілометрів на південний схід від острова Йонагуні, були два есмінці. Населення цього острова, який вважають крайньою західною японською територією, становить близько 1700 осіб. Потім кораблі вирушили з Тихого океану в Східно-Китайське море.

"Ми перебуваємо в стані підвищеної боєготовності і ведемо спостереження за цим районом з повітря і моря. Ми продовжимо ретельно збирати інформацію про пересування китайських військових кораблів", - йдеться в заяві японського міністерства.

Нагадаємо, після конфлікту з приводу спірного архіпелагу Сенкаку (Дяоюйдао) жодна зі сторін якийсь час нічого не робила. Напруження в китайсько-японських відносинах зросло у вересні, коли Токіо придбав три з п'яти спірних островів, на шельфі яких виявили поклади вуглеводнів. Після цього в Китаї пройшло кілька масових антияпонських протестів, а китайські судна не раз заходили в японські територіальні води біля спірних островів.

Тим часом японські ЗМІ повідомляють, що на початку листопада Токіо і Вашингтон проведуть спільні навчання, в рамках яких будуть відпрацьовувати військові дії в разі захоплення одного з японських островів іноземними військами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram