ГоловнаСвіт

Парламент Ізраїлю проголосував за саморозпуск

Саморозпуск було одностайно підтримано всіма 100 присутніми парламентарями.

Парламент Ізраїлю проголосував за саморозпуск

Ізраїльський Кнесет пізно ввечері 15 жовтня затвердив внесений урядом законопроект про свій розпуск і призначення дострокових виборів.

Саморозпуск було одностайно підтримано всіма 100 присутніми парламентарями, повідомляє Лента.ру з посиланням на Associated Press.

Датою нових виборів до Кнесету депутати затвердили 22 січня 2013 року. Голосуванню передували багатогодинні дебати, під час яких прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху розповідав про досягнення уряду країни, а опозиція, в свою чергу, жорстко його розкритикувала.

Нагадаємо, про намір розпустити поточний склад Кнесету і провести дострокові вибори Нетаньяху оголосив 9 жовтня. На цей крок він пішов через нездатність діючої влади країни домовитися з питань національного бюджету.

Кнесет, повноваження якого повинні були діяти до жовтня 2013 року, вже був під загрозою дострокового складання повноважень в травні 2012 року. Тоді, однак, незадовго до підсумкового засідання депутатів, присвяченого саморозпуску, Нетаньяху і його партії "Лікуд" вдалося досягти угоди з опозиційною партією "Кадіма", у зв'язку з чим дострокові вибори в Кнесет не знадобилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram