ГоловнаСвіт

Microsoft запускає музичний сервіс Xbox Music

Нова послуга надасть користувачам доступ до 30 млн треків.

Microsoft запускає музичний сервіс Xbox Music

Корпорація Microsoft оголосила про запуск музичного сервісу Xbox Music конкурента iTunes від Apple і Cloud Player від Amazon. Він прийде на зміну створеному Microsoft раніше музичному сервіс Zune, якому не вдалося зайняти міцні позиції на ринку.

Новий музичний сервіс буде доступний на комп'ютерах і планшетах з операційною системою Windows, в тому числі на планшетника Surface, який Microsoft випустить 26 жовтня. Пізніше Xbox Music буде доступний і користувачам смартфонів з операційною системою Windows. Клієнти Xbox Music для iOS і Android будуть випущені наступного року.

Опис нового сервісу вже є на його офіційному сайті - music.xbox.com. У ньому говориться, що новий музичний сервіс надасть користувачам доступ до 30 млн треків. Водночас каталог Apple iTunes налічує близько 26 мільйонів пісень.

Треки в Xbox Music можна буде слухати як безкоштовно в потоковому режимі з перервами на рекламу, так і завантажувати на свої пристрої за гроші. Крім того, передбачено режим підписки, коли доступ до композицій надається на платній основі, але без реклами, а слухати музику в цьому режимі можна буде в режимі оф-лайн. Вартість треків і умови підписаних планів в Microsoft не розголошують.

На думку експертів, 60% часу користувачі Xbox проводять не у віртуальних іграх, а мультимедійних додатках. Тому, можливо, Microsoft і вирішила зробити ставку на потокове відтворення музики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram