ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Клінтон: "Я беру на себе відповідальність за Лівію"

Ромні звинувачує адміністрацію Обами у вбивстві американського посла.

Клінтон: "Я беру на себе відповідальність за Лівію"
Хиллари Клинтон

Державний секретар США Хілларі Клінтон в понеділок, 15 жовтня, взяла на себе відповідальність за напад на американське консульство в Бенгазі, Лівія, який став для нинішньої влади США однією з перешкод у боротьбі за перемогу в президентських перегонах.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я беру на себе відповідальність за те, що сталося 11 вересня", - заявила Клінтон в інтерв'ю CNN під час візиту до Перу, додавши, що президент США Барак Обама і віце-президент Джо Байден не можуть нести відповідальність за конкретні інструкції щодо забезпечення безпеки американських дипломатичних установ.

"Я несу відповідальність за 60 з лишком тисяч співробітників Державного департаменту по всьому світу, - сказала Клінтон. - Президент і віце-президент не можуть бути інформовані про конкретні рішення, які ухвалюють фахівці з безпеки. Вони ті, хто оцінюють всі загрози і ризики, а також потреби, і приймають зважене рішення".

Заява Клінтон покликана відвернути критику на адресу адміністрації Обами через напад на дипмісію США в Бенгазі, який кандидат у президенти від республіканців Мітт Ромні намагається використовувати, щоб знизити довіру виборців до зовнішньої політики Обами напередодні виборів, призначених на 6 листопада.

Республіканці, зокрема, критикують адміністрацію Обами за розпливчасті пояснення інциденту, що, за словами Клінтон, є результатом "туману війни".

"Пам'ятайте, ця атака тривала годинами, - заявила Клінтон в інтерв'ю Fox News. - Потрібно було багато в чому розібратися.... Всі говорили, ми знаємо це і це, але дані можуть змінитися".

Спочатку адміністрація Обами заявляла, що напад пов'язаний з протестами з приводу ісламофобського фільму "Невинність мусульман" і не був організованим. Пізніше Обама і інші офіційні особи заявили, що інцидент був терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram