ГоловнаСвіт

Оператор Ахмадінеджада просить притулку в США

Президентську посаду в Ірані можуть скасувати.

Оператор Ахмадінеджада просить притулку в США
Архивное фото
Фото: podrobnosti.ua

Оператор, який разом із президентом Ірану Махмудом Ахмадінеджадом прибув до Нью-Йорка на сесію Генасамблеї ООН, попросив притулку в США.

Про це повідомляє АР із посиланням на адвоката Хасана Голя Ханбана.

Однак залишається невідомим, коли іранець звернувся до влади США, де він зараз і як на це прохання відреагував американський уряд.

Тим часом іранська делегація, у складі якої прибув Ханбан, не вперше потрапляє в поле зору ЗМІ. Так, 26 вересня газета New York Daily News писала про те, що свита Ахмадінежада вирушила на закупи в магазини дешевого одягу та в аптеки. Іранці відзначилися тим, що в аптеках купували вітаміни і знеболювальні препарати, а у взуттєвому магазині один із них спробував збити ціну на товар, який він повважав занадто дорогим.

Співрозмовник видання, який супроводжував делегацію, розповів, що іранці були дуже зацікавлені в магазинах через чинні проти Ісламської Республіки міжнародні санкції, які забороняють або обмежують імпорт багатьох товарів.

Видання також повідомляє, що в Ірані президента розкритикували за те, що до складу делегації входило 140 осіб. Іранці займали два поверхи в готелі. Заступник голови парламентського комітету у справах безпеки Мансур Хагігатпур, коментуючи поїздку президента, сказав, що багато учасників делегації поїхали з президентом "на пікнік".

Тим часом радникові Ахмадінежада у справах преси і голові інформагентства IRNA Алі Акбару Джаванфекру винесли вирок за те, що одна з газет агентства опублікувала статтю з критикою на адресу жінок, які носять хіджаб. Джаванфекра також звинувачували в образі вищого лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї. Його вирок пов'язують з конфліктом між Ахмадінежадом і Хаменеї, який раніше заявив, що президентську посаду в Ірані можуть скасувати.

Президентські вибори в Ірані пройдуть 14 червня 2013 року, це буде перше голосування після насильницького придушення протестів з приводу суперечливого переобрання Махмуда Ахмадінежада 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram