ГоловнаСвіт

Головний поліцейський Грузії пішов у відставку

Причина - тортури у в'язницях.

Головний поліцейський Грузії пішов у відставку
Бачо Ахалая
Фото: http://www.ekhokavkaza.com

Міністр внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалая подав у відставку, повідомляє інформагентство "Новости-Грузия".

"Я як громадянин своєї країни обурений тими злочинами, які виявлено в Глданській в'язниці №8. Незважаючи на те, що я останніми роками не керую системою виконання покарань, деякі керівні особи, які були зобов'язані не допустити таких обурливих фактів, почали працювати в системі за час мого керівництва. Спираючись на це, я, відчуваючи моральну і політичну відповідальність за те, що ми не змогли викорінити цю жахливу практику, подав на ім'я президента прохання про відставку", - йдеться у заяві міністра.

На початку цього тижня в Грузії вибухнув скандал через тортури в'язнів. МВС Грузії у вівторок повідомило про випадки жорстокого поводження з ув'язненими в розташованій у Тбілісі Глданській в'язниці №8.

За даними слідства, група співробітників в'язниці "нелюдськи поводилася з арештантами та знімала це на відео". Прокуратура Грузії вже повідомила про арешт десяти співробітників міністерства з виконання покарань, серед яких - заступник керівника департаменту міністерства і директор Глданської в'язниці.

Нагадаємо, протягом останніх двох днів у Тбілісі й інших містах Грузії відбулися акції протесту з вимогою захистити права людини, покарати винних і звільнити міністра з виконання покарань Хатуну Калмахелідзе. У середу вона заявила про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram