ГоловнаСвіт

Сирійська армія затримала в Дамаску понад 100 повстанців

Бойовики опозиції стверджують, що збили військовий вертоліт.

Сирійська армія затримала в Дамаску понад 100 повстанців
архивное фото

Упередмісті сирійської столиці - Дамаска - розбився військовий вертоліт, тим часом урядові війська затримали більш ніж 100 повстанців.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За даними державного сирійського телеканалу, вертоліт зазнав аварії в районі міста Дума. Незважаючи на те, що телеканал не повідомляє жодної іншої інформації, активісти опозиції в Дамаску стверджують, що вертоліт збили сирійські повстанці. Тим не менше, жодна з повстанських груп наразі не взяла на себе відповідальність за інцидент.

Місцевий житель Мохаммад Саїд розповів агентству AP, що напередодні аварії над містом літали урядові винищувачі і військові вертольоти. За його словами, перед падінням вертольота було чутно вибухи й автоматні постріли.

Сирійські повстанці неодноразово обстрілювали літаки, які сирійська армія нерідко використовує для боротьби з ними. Раніше вони вже збивали літальні апарати урядової авіації. Зокрема, 27 серпня збили бойовий вертоліт на околиці Дамаска. А через три дні бойовики опозиції заявили, що збили винищувач у провінції Ідліб, неподалік від кордону із Туреччиною.

Збройні сутички між повстанцями й урядовими військами почалися в березні 2011 року. За даними правозахисників, жертвами конфлікту стали більш ніж 27 тисяч осіб.

Державний телеканал також повідомляє, що сили безпеки оточили та провели рейд в одному зі східних районів Дамаска, який перебуває під контролем повстанців. Унаслідок рейду було заарештовано понад 100 осіб. Активісти опозиції заявляють, що ще кількох людей убито.

За словами активіста з району Ярмук, де відбулися арешти, останніми днями танки і солдати заблокували всі входи в район. Сотні солдатів обшукували район у пошуках повстанців.

"Ми опинилися в пастці. Тільки діти, літні чоловіки і жінки можуть покинути район. Молоді чоловіки, які можуть бути повстанцями або активістами опозиції, і навіть молоді жінки, які також можуть бути активістами, застрягли всередині, - розповів агентству активіст на ім'я Абу Салама. - Ми ховаємося в наших будинках. Боюся виходити з дому, тому сиджу тут в очікуванні, коли вони дійдуть до моєї вулиці, а я буду заарештований або вбитий".

Згідно з повідомленнями державного телеканалу, зараз урядові війська оглядають прилеглий район у пошуках "терористичних гнізд" і вже знищили декількох бойовиків. Абу Салама натомість розповів, що солдати застрелили не менш ніж трьох осіб, коли побачили, як ті вибігали з місцевого парку. За його словами, ще п'ятьох повстанців, які ховалися в районі, було страчено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram