ГоловнаСвіт

У Греції 32 політики звинувачують в корупції

Уряд сподівається врятувати економіку за рахунок активів неплатників податків.

У Греції 32 політики звинувачують в корупції
Яннис Стурнарас
Фото: madata.gr

Грецька поліція розслідує справи про корупцію та хабарництво серед 32 високопосадовців, тимчасом час як уряд країни обговорює заходи жорсткої економії з міжнародними кредиторами.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Міністерства фінансів.

За словами міністра фінансів Янніса Стурнараса, грецький Відділ з боротьби з економічними злочинами (SDOE) розслідує факти про корупцію як серед діючих, так і серед колишніх політиків, мерів і державних службовців.

"Зараз ведеться розслідування щодо 32 політиків", - заявив Стурнарас, додавши, що зараз SDOE перевіряє, чи відповідають активи політиків задекларованим ними доходам. Проте він не називав імен політиків, причетних до розслідування.

У спробі виправдати жорсткі заходи економії, які є частиною міжнародного плану з порятунку економіки Греції, влада країни стурбована тим, щоб показати, що вона також веде боротьбу з корупцією і ухиленнями від сплати податків.

Міністерство фінансів повідомляє, що завдяки прагненню припинити ухилення від сплати податків, дохід уряду становив десятки мільйонів євро. У заяві міністерства йдеться, що податкові інспектори вже дійшли до острівних курортів і рок-концертів, щоб знаходити злочинців і вилучати їх активи.

Однак зусилля адміністрації як раніше не відповідають минулим обіцянкам - вилучити мільярди євро у тих, хто ухиляється від сплати податків, зокрема, у незалежних професіоналів, таких як лікарі і юристи. Через це уряд змушений був підвищити податки і ще сильніше скоротити розміри пенсій та зарплати державних службовців. Таким чином, народний гнів щодо політичного класу лише посилився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram