ГоловнаСвіт

Кандидат, який програв на президентських виборах у Мексиці, не визнав їх результатів

Обрадор вдруге програє вибори.

Кандидат, який програв на президентських виборах у Мексиці, не визнав їх результатів
Андрес Мануэль Лопес Обрадор

Кандидат у президенти Мексики від лівих сил Андрес Мануель Лопес Обрадор відмовився визнати підсумки виборів, згідно з якими він зазнав поразки у голосуванні.

Про це 2 липня повідомляє Agence France-Presse.

Обрадор назвав перемогу свого суперника Енріке Пеньї Ньєто "несправедливою" і заявив, що "ніхто не може визнати результат брудних виборів". Обрадор повідомив, що у нього є докази купівлі голосів прихильниками Ньєто, і пообіцяв найближчим часом надати їх виборчої комісії і оскаржити підсумки голосування.

Президентські вибори відбулися в Мексиці в неділю, 1 липня. Згідно з попередніми даними, Ньєто отримав підтримку 38% виборців, тимчасом як за Обрадора було віддано 31% голосів. Офіційні підсумки виборів будуть оголошені найближчими днями.

Нагадаємо, 2006 року Обрадор також балотувався на президентських виборах і програв Феліпе Кальдерону з різницею в 0,6% голосів. Незважаючи на дані виборчої комісії, Обрадор оголосив себе переможцем і зібрав на свою підтримку численні демонстрації, які більш ніж на місяць паралізували столицю країни Мехіко.

Обрадор також намагався оскаржити результати виборів в судах різних інстанцій, однак йому це не вдалося. Кальдерон офіційно вступив на посаду президента країни в грудні 2006 року, через п'ять місяців після проведення голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram