ГоловнаСвіт

У Мексиці перерахують більш ніж половину голосів на виборах президента

Кандидат, який програв, заявив про численні факти підкупу виборців.

У Мексиці перерахують більш ніж половину голосів на виборах президента
Андрес Мануэль Лопес Обрадор

Федеральний виборчий інститут Мексики виніс рішення перерахувати 54,5 відсотка голосів, поданих на виборах президента країни.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Раніше перерахунку голосів вимагав кандидат, який програв, - Андрес Мануель Лопес Обрадор. Він заявив про численні факти підкупу виборців і фальсифікації підсумків виборів. Як повідомляли, він закликав перевірити результати на всіх виборчих дільницях, тобто перерахувати бюлетені в 143 тисячах урн, які використовували для голосування.

Президентські вибори в Мексиці відбулися 1 липня, проте їх офіційні результати поки не оголошено. Попри це, за попередніми даними, перемогу здобув представник Інституційно-революційної партії Мексики (PRI) Енріке Пенья Ньєто. Обрадор, який представляє ліві сили, поступився йому близько сімома відсотками голосів.

Обрадор брав участь у президентських виборах 2006 року і поступився нинішньому президентові Мексики Феліпе Кальдерону близько 0,6 відсотка голосів. Через ініційовані кандидатом, який програв, суди Кальдерон вступив на посаду лише через п'ять місяців після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram