ГоловнаСвіт

Перерахунок голосів на президентських виборах у Мексиці підтвердив перемогу Пенья Ньєто

Кандидат, який програв, відмовляється визнати його перемогу.

Перерахунок голосів на президентських виборах у Мексиці підтвердив перемогу Пенья Ньєто
архивное фото
Фото: www.globalmedia.mx

Перерахунок голосів, який зробили в четвер, підтвердив перемогу представника Інституційно-революційної партії Мексики (PRI) Енріке Пенья Ньєто на президентських виборах у неділю, але кандидат Обрадор Лопес, який програв, і далі відмовляється визнати його перемогу.

Про це повідомляє Reuters 6 липня.

Нагадаємо, Пенья Ньєто заявив про свою перемогу минулої неділі, коли перші результати показали, що він отримав близько 38,2% голосів, приблизно на 6,7% більше, ніж його опонент Андрес Мануель Обрадор Лопес. Кандидат, який програв, заявив про численні факти підкупу виборців і фальсифікації підсумків виборів, і вимагав перерахунку голосів. PRI, яка керувала Мексикою з 1929 по 2000 рік, регулярно звинувачували в підтасовуваннях на виборах. Федеральний виборчий інститут Мексики постановив перерахувати 54,5% голосів, поданих на виборах президента країни.

"Зрозуміло, що я виграв ці вибори з великим відривом голосів", - заявив Пенья Ньєто в четвер, додавши, що в Обрадора "немає підстав" для звинувачень у підкупі виборців.

PRI закликала Генеральну прокуратуру провести розслідування "наклепу" на Пенья Ньєто.

Покидає свій пост президент Феліпе Кальдерон і низка зарубіжних лідерів, у тому числі президент США Барак Обама і президент Бразилії Ділма Руссефф, уже привітали Ньєто з перемогою.

Обрадор заявляв про масштабні порушення і в четвер дав прес-конференцію на тлі стіни з подарунковими картками, які, за його словами, поширювали серед виборців PRI напередодні голосування. Він також стверджує, що карти дозволяли виборцям купувати товари в роздрібній мережі Soriana, яка заперечує, що вони були використані для купівлі голосів. Окрім того, він заявив, що деякі виборці, шкодуючи щодо продажу своїх голосів, передали свої подарункові карти його лівої коаліції.

"Масштаби підкупу виборців стає очевидними: мільярди песо і мільйони голосів куплені", - наголосив Обрадор, який програв Ньєто понад 3,3 млн голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram