ГоловнаСвіт

Батурина покинула Росію після допиту

Дружині Лужкова надали імунітет, який гарантує можливість виїхати з країни.

Батурина покинула Росію після допиту
Елена Батурина
Фото: Lenta.ru

Дружина екс-мера Москви Юрія Лужкова, одна з найбагатших жінок Росії Олена Батурина покинула країну.

Як повідомив адвокат Батуриної, вона вилетіла з Москви в понеділок, як і планувала. При цьому, куди вирушила дружина Лужкова і чи має намір повертатися, не повідомляють.

Напередодні Олену Батурину допитували в Слідчому департаменті МВС РФ щодо викупу 2009 року московським керівництвом допемісії "Банку Москви".

Як зазначено в повідомленні відомства, сума операції становила 15 мільярдів рублів, а більшість коштів, приблизно 13 мільярдів рублів, банк скерував на кредитування ЗАТ "Прем'єр Естейт". Згодом грошові кошти в розмірі 12 мільярдів рублів опинилися на рахунках ЗАТ "Інтеко", яким володіла О. Батурина.

За словами адвоката Батуриної, у слідства не виникло додаткових запитань до його підзахисної.

Відповідно до чинного російського законодавства та міжнародних договорів, Батуриній надано імунітет, який гарантує їй можливість безперешкодно покинути межі Росії протягом 15 діб.

Нагадаємо, у справі "Банку Москви" також проходить і колишній мер російської столиці Юрій Лужков, звільнений 2010-го після конфлікту з Дмитром Медведєвим. У листопаді минулого року після одного з допитів він припустив, що розслідування справи може завершитися для нього доволі сумно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram