ГоловнаТехнології

У роботі оператора "Київстар" стався збій: у частини абонентів немає доступу до послуг

Компанія повідомила, що фахівці працюють над усуненням збою. 

У роботі оператора "Київстар" стався збій: у частини абонентів немає доступу до послуг
Фото: chudniv.news

У роботі мобільного оператора "Київстар" вранці 12 грудня стався збій. Немає зв'язку, Інтернет не працює.

Також не працюють мобільний додаток і сайт компанії. На сторінці "Київстар" у X повідомили, що фахівці працюють над усуненням збою.

"Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази", – йдеться у повідомленні.

Речниця компанії Леліченко в коментарі УП порадила користувачам на час поломки скористатися послугою "Національний роумінг".

У Дії нагадали, як його підключити, але згодом визнали, що зараз він не працює. У Мінцифри в коментарі hromadske повідомили, що роумінг не працює через те, що мережа "Київстар" не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою. 

Через збій в оператора є порушення в роботі терміналів ПриватБанку, сказав речник банку в коментарі Суспільному. Деякі термінали можуть працювати нестабільно або не мати зв'язку. Крім того, у Львові через збій в роботі "Київстару" вуличне освітлення довелося вимикати вручну, а в Сумах тимчасово не працюватиме система оповіщення, повідомили в адміністраціях цих міст. 

Як включити національний роумінг?

Скористайтеся національним роумінгом – це дозволяє перемикатися між операторами Київстар, Vodafone та lifecell без зміни сім-карт та тарифів.

Для цього:

Вимкніть автовибір мережі. На Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор. На iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі. 

Знайдіть та виберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL. Якщо підключитися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу.

Перевірте, чи можна зателефонувати/відправити SMS.

Що робити без зв'язку і без роумінгу

Якщо ви не підключені до Wi-Fi і не можете скористатися месенджерами для повідомлень і дзвінків через Інтернет, зверніться до зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини, поранив міністр внутрішніх справ Клименко.

"Якщо вам потрібна термінова допомога - зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби – зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини. Також ви можете попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. У Пунктах Незламності, розгорнутих на базі наших підрозділів, є можливість скористатися Wi-Fi", – повідомив він.

  • Торік масштабний збій у роботі цього оператора був в квітні. Причиною назвали аварію. Також збій відбувся на початку лютого 2022. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram