>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона" за 12 хвилин виграла Кубок Іспанії, а Мессі переписав кілька рекордів

Один приз цього сезону "Барса" вже взяла.

"Барселона"
Фото: EPA/UPG
"Барселона"

"Барселона" в протистоянні з "Атлетіком" рекордно - утридцятьперше - виграла Copa del Rey.

У Севільї на "Олімпіко" перший тайм завершився безрезультатно. Усе вирішилося в другій половині зустрічі, коли футболісти "Барселони" видали ударні 12 хвилин.

Рахунок відкрив на 60-й хвилині Антуан Грізманн. Подвоїв перевагу "блаугранас" Френкі де Йонг. І завершив розгром басків Ліонель Мессі, який оформив дубль - 4:0.

Таким чином, капітан "Барси" став першим гравцем у 119-річній історії турніру, який забивав у 7 фінальних матчах.

Крім того, у 10 фіналах Кубка короля на рахунку Мессі тепер 9 м'ячів. За цим показником він обійшов легенду "Атлетіка" Тельмо Сарру, якому належав попередній рекорд - 8 голів.

Узагалі аргентинець забив 31 гол цього сезону. Він забиває 30 і більше м'ячів за сезон утринадцяте поспіль.

Щодо виграного трофея, то Ліонель разом із Серджіо Бускетсом і Жераром Піке виграли Кубок Іспанії усьоме в кар'єрі. Вони повторили рекорд колишнього форварда "Атлетіка" Агустіна Гайнси.

Для Лео цей трофей став 37-м у кар'єрі (35 - із "Барсою", плюс перемога на молодіжному ЧС і на Олімпіаді в складі збірної Аргентини), і він вийшов на друге місце в списку найбільш титулованих гравців за всю історію, зрівнявшись з Андресом Іньєстою і Максвеллом. Лідером за цим показником є ексодноклубник Мессі, бразилець Дані Алвес - 42 титули.

Щодо головного тренера "Барселони" Рональда Кумана, то нідерландський фахівець став сьомим, хто вигравав із "Барсою" Кубок Іспанії і як гравець, і як тренер.

Огляд матчу "Барселона" - "Атлетік".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram