>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команда номінанта "тренера року ФІФА" пропустила в матчі Англійської прем'єр-ліги 6 голів

"Лідс" розгромно поступився в Манчестері.

Команда номінанта "тренера року ФІФА" пропустила в матчі Англійської прем'єр-ліги 6 голів
Марсело Б'єлса (ліворуч)
Фото: EPA/UPG

У рамках 14-го туру Англійської прем'єр-ліги в Манчестері відбулося принципове дербі - "Манчестер Юнайтед" проти "Лідса".

Протистояння бере свій початок з часів війн Червоної та Білої троянд у XV столітті і пов'язане з лютою ворожнечею двох графств - Ланкаширу і Йоркширу.

У нинішній "битві при Олд Траффорд" ланкаширці, тобто футболісти МЮ, виявилися явно сильнішими, забивши у ворота йоркширців шість голів, при цьому два отримавши у свої.

Додамо, що до третьої хвилини рахунок був уже 2:0, причому обидва м'ячі забив Скотт Мактоміней. Так шотландський півзахисник став першим гравцем в АПЛ, який відзначився дублем у стартові три хвилини.

Крім того, капітан гостей Ліям Купер, "розмочивши" рахунок на 42-й хвилині (4:1), став першим футболістом, який забив у всіх чотирьох професійних лігах Англії. До цього 29-річний шотландець забивав за "Честерфілд" у Другій лізі, за "Карлайл Юнайтед" у Першій лізі і за той самий "Лідс" у Чемпіоншипі.

Після цієї перемоги підопічні Уле-Гуннара Сольск'яера злетіли на третє місце в турнірній таблиці, відстаючи від лідера "Ліверпуля" лише на два очки за втраченими.

Зазначимо, що минулого тижня головного тренера "Лідса" Марсело Б'єлсу ФІФА номінувала на звання найкращого тренера року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram