>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Складено рейтинг найдорожчих футболістів світу на цей момент: Роналду і Мессі немає в топ-20

Кіліан Мбаппе очолив номінацію.

Складено рейтинг найдорожчих футболістів світу на цей момент: Роналду і Мессі немає в топ-20
Килиан Мбаппе
Фото: EPA/UPG

Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES Football Observatory) через свій офіційний сайт визначив найдорожчих гравців світу на цей момент.

У рейтинг потрапили лише футболісти з топ-5 ліг Європи - Англії, Іспанії, Італії, Німеччини та Франції.

Як і раніше, найдорожчим футболістом є форвард "Парі Сен-Жермен" Кіліан Мбаппе. Однак порівняно з початком року трансферна вартість 21-річного француза впала з 265,2 млн євро до 259,2 млн.

Хороша статистика для хавбека "Манчестер Сіті" Рахіма Стерлінга полягає в тому, що 25-річний англієць зберіг другу сходинку рейтингу. Погана - Рахім подешевшав на 29 млн і тепер коштує 194,7 млн євро.

Приголомшливий позитивний тренд продемонстрував Трент Александер-Арнольд - фланговий захисник "Ліверпуля" "поважчав" на 60,6 млн євро, до 171,1 млн євро, що дозволило 21-річному англійцю піднятися на 4 місце.

Також додав у вартості співвітчизник Трента Джейдон Санчо. Однак позитивна динаміка 20-річного хавбека "Боруссії" (Дортмунд) не так вражає, як у гравця "Ліверпуля" - "всього" +10,2 млн, і тепер Джейдон коштує 179,1 млн євро, витіснивши з топ-3 Мохамеда Салаха.

Показово, що капітана "Барселони" Ліонеля Мессі і нападника "Ювентуса" Криштіану Роналду немає навіть у топ-20. Аргентинець - 21-й і коштує 100,1 млн євро, а португалець узагалі 70-й (62,8 млн).

Топ-10 рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram