>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

14-річна Марта Костюк перемогла на Australian Open серед юніорів

Киянка обіграла першу ракетку турніру - швейцарку Ребеку Масарову.

Українська тенісистка Марта Костюк стала переможницею Відкритого чемпіонату Австралії-2017 (Australian Open) серед юніорів в Мельбурні.

Про це повідомляє Sport.ua.

У фінальному поєдинку 14-річна киянка за 1 годину 55 хвилин обіграла першу "ракетку" турніру швейцарку Ребеку Масарову - 7:5, 1:6, 6:4.

Першу партію в завзятій боротьбі виграла Костюк 7:5, а от у другому сеті швейцарка не залишила шансу суперниці - 6:1. У третій партії фіналістки обмінювалися брейками, але до того моменту, як Марта не пішла у відрив, вигравши три гейми поспіль з рахунком 3:4.

Костюк стала першою українкою, яка виграла юніорський Australian Open, і дев'ятим представником України в фіналах юніорських "мейджорів".

Раніше подібного домагалися: Андрій Медведєв (Ролан Гаррос-1991 року, перемога), Тетяна Перебийніс (Вімблдон і US Open у 2000, фінал), Вікторія Кутузова (Australian Open-2003, фінал), Катерина Бондаренко (Вімблдон-2004, перемога), Сергій Стаховський (US Open-2004, фінал), Еліна Світоліна (Ролан Гаррос-2010, перемога; Вімблдон-2012, фінал), Ангеліна Калініна (US Open-2014, фінал) і Даяна Ястремська (Вімблдон- 2016, фінал).

Нагадаємо, перша "ракетка" України Еліна Світоліна не змогла продовжити свою переможну серію на Australian Open, поступившись росіянці Анастасії Павлюченковій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram